Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Ayvalık'ta yılın son meclisi toplandı

Ayvalık

Ayvalık Belediyesi 2014 yılının son olağan meclis toplantısında 9 gündem maddeleri karara bağlandı.

Ayvalık Belediyesi 2014 yılının son olağan meclis toplantısında 9 gündem maddeleri karara bağlandı.
Yılın son meclis oturumunda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “2014 yılında yapacağımız son meclis toplantımız bu. Artık yeni bir yıla bir ay sonra geçeceğiz ve yeni yıl yeni umutlar demektir. Yeni yıl herkeste bir heyecan yaratır. Sadece takvim değişmesi değildir. İnşallah önce tüm ülkemize, memleketimiz Ayvalık’a sonra burada yaşayan bütün insanlara Allah öce sağlık, ardından huzur, mutluluk versin.” diye konuştu.
Başkan Gençer, Ayvalık İlçe adı ile aynı ismi taşıyan "TCG Ayvalık (M-267) Mayın Gemisi’nin Ayvalık ziyaretinden bahsederek, gemi hakkında bilgi verdi.
Gençer, dünyanın en modern savaş gemisinin Ayvalık adını taşımasıyla gururlandıklarını paylaştı.
Ayvalık Belediye Başkanının konuşmasından sonra 2014 yılının son meclis toplantısının gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Yılın son oturumunda Yol Katılım Payı, Belediyenin 2014 Mali Yılı Ek Bütçesi, Çamlık Spor alanı, Geçici İşçi Vizeleri, Etüd Proje Alt Biriminin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün bünyesinde değerlendirilmesi ve Makine ve İkmal Şefliğinin Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulması, Madra Barajı mansabında yer alan park ve rekreasyon alanının Belediye adına devri, Ayvalık Kentsel Sit alanları içerisinde açılması istenilen marketlerde aranması gereken alan tespiti, bu tespite göre Ayvalık Kentsel Sit alanları içerisinde açılmak istenen marketlerin depolama alanları dahil toplam 150 metrekareyi geçmemesi, Meclis İmar Komisyonundan gelen konular, imar dairesi ve diğer birimlerden gelen konular ile bunlara ek olarak ilave gündem maddeleri görüşüldü.
Görüşülen bazı gündem konuları oy çokluğuyla kabul edilirken, bir kısmı da oy birliğiyle kabul edildi.
Meclise damgasını vuran karar ise oy birliğiyle alınan Patriçia bölgesinde bir alanın imara açılmasını engelleyen karar olması dikkat çekti.



  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı